ABENDUAREN 18/19KO KRONIKAK ETA EMAITZAK

Asteburuan, eskolakoak kostaldera joan ziren, eta eskubaloiaz beteriko beste goiz batez gozatu zuten, Zarautzi eta Pulpori aurre eginez. Lehen taldeak, gizonezkoak zein emakumezkoak, garaituta atera ziren zegozkien partidetan, biak Txingudiren aurka, eta ez genituen galdu gainerako lau partidetatik bakar bat ere, hiru garaipen eta berdinketa bat.

1. LURRALDEKO GIZONEZKOAK

UROLA EK LAZTIMENDIren porrota Irungo Artelekura egindako bisitan, Txingudiren aurka. Sailkapeneko punta-puntako taldeen arteko topaketa, bien benetako potentziala frogatu ez zuena. Etxekoen atezainen jarduna gutxietsi gabe, bigarren faserako sailkapena ziurtatuta izateak baldintzatu egin zuen horien partidaren bilakaera, batez ere jokaldien amaierari dagokionez. Txingudik, kategoriako talderik golegileenetako batek, eutsi egin zion bere mailari, eta, nahiz eta bisitarien defentsak, mailan gol gutxien jasotzen dituen taldea, ez zen guztiz txarra izan, partida hautsi egin zen lokalen alde, eta 10 goleko abantaila lortu zuen. Urolak, defentsa estutu eta desabantaila murriztu zuen azken emaitza zalantzan jarriz, baina ezin izan zen izan eta esku hutsik bueltatu behar izan ziren. Porrot horretatik ondorioak atera behar ditugu hurrengo faserako. Gabonetako etenaldiaren ondoren, indarberrituta itzuli behar dugu lehiakor izateko.

1. LURRALDEKO EMAKUMEZKOAK

Porrot egin arren, nesken partida ona izan zen, partidari aurpegia galdu ez eta amaierara arte borrokatu ziren. Partida oso parekatua joan zen atsedenaldira arte. Bigarren zatian, irundarrek sei goleko aldea lortu zuten. Defentsa-aldaketa batzuen ondorioz, Txingudiko jokalariek baloi-galerak izan zituzten, eta UROLA EK URZUMeko neskak bi goletara murriztu zuten aldea eta gol bakar batera jartzeko baloia izan zuten. Zazpi seiren aurka jokatu arren (atezainik gabe), presaka ibili eta aukera galdu zuten. Kontuan hartu behar da partida jokatu zuten jokalari seniorrak hiru baino ez zirela izan, zazpi jubenilekin batera, eta azkeneraino borrokatu ginela. Hobetzen ari gara. Animo neskak!

KADETE GIZONEZKOAK ERRENDIMENDUA

UROLA EK RS ARALAR taldeko kadeteen garaipen handia Legazpin jokatutako partida lehiatuan. Markagailuan aurretik 45 minutuz egon ziren lokalak, lau gol izatera iritsi zirelarik. Gure mutilei kosta egin zitzaien erasoan argitasunez jokatzea, La Salleren 3-3 defentsaren ondorioz. Defentsan ez zuten asmatu pibotea, bere jokalariri onena, gelditzea, eta hori lortzen zutenean, gainerako jokalariek desorekak aprobetxatzen zituzten. 15 minutu falta zirenean, berdindu genuen partida, eta gora etorri ginen, partidaren amaiera ona eginez. Anderren partida-amaiera azpimarragarria izan zen. Orain, atseden hartzera eta indarberritzera; izan ere, urtarrilaren 9an beste partida gogor bat izango dugu puntuetara berdinduta gauden Zarautzen aurka. Partida estuetan zaila egiten zaigu ondo egin dezakegula sinestea, presaka gabiltza eta besoa uzkurtzen zaigu… Animo, mutilok, eutsi!

RESULTADOS  2021 / 12 / 18-19 EMAITZAK