MARTXOAREN 5-6ko KRONIKAK

Beste asteburu batean, porrotak garaipenak baino gehiago dira. Gizonezkoen Bigarren Lurraldeko taldeak lortutakoa nabarmendu behar da.

1. LURRALDEKO GIZONEZKOAK

CB UROLA EK LAZTIMENDI sailkapeneko buru den Pulpo EKri egindako bisita espero bezain gaiztoa izan zen. Hasieratik ikusten zen zaila izango zela punturen bat gehitzea. Desabantaila bost goletara iritsi zenean, Inixiok banakako defentsa agindu zuen, eta atsedenaldira 15 eta 14ko itxaropentsu batekin iritsi zen.

Baina ameskeria izan zen, bigarren zatian horitxoen akatsak areagotu eta etxekoen eraginkortasuna handitu baitziren. Hori gutxi balitz, bigarren zatiko minutu askotan kanporatzeengatik bat gutxiagorekin jokatzeak, bisitarien aukerak murriztutu zituen.

Sentsazioak ez ziren onak izan, baina kantxa konplexu batean galtzeko kontsolamendua geratzen da, eta ez gure aukerak baldintzatzen dituen beste batean. Hurrengo jardunaldian Saieko gainditzeko motibazioa berreskuratu behar dugu.

LABARRA TABERNA PULPO EK, 33 - UROLA EK LAZTIMENDI, 26

1. LURRALDEKO EMAKUMEZKOAK

Oso partida zaila gure neskentzat kategoriako talde onenetako baten aurka. Andoaindarrak oso ondo defendatzen dute, eta azkar ateratzen dira kontraerasora.

Iñigoren neskei asko kostatu zitzaien gol sartzea, eta egindako akats bakoitza kontraeraso batekin zigortzen zen. Defentsan nahiko bigun egon ziren, batez ere lehen zatian, eta nahiz eta bigarren zatian hobetu, Leitzaranen nagusitasuna nabarmena izan zen.

UROLA EK URZUM, 18 - LEIZARAN ESKUBALOIA, 33

2. LURRALDEKO GIZONEZKOAK

CB UROLA EK ALAI HORTZ KLINIKAk gaizki hasitako partida zuzentzea lortu zuen 6-0 defentsa egiten hasi zenean. Hamar minutuan gola jaso ez arren, 11 eta 15eko kontrako emaitzaz iritsi ziren atsedenaldira.

Beste edozein partidatan, horiak behera etorriko ziren, baina taldeak bere buruan sinestu, defentsan lanean jarraitu zuen eta guztien jarrera ezin hobeagorekin hazi egin ziren eta markagailuari buelta emateko gai izan.

Lanean ari diren guztiagatik, Nagorek entrenatutakoek horrelako garaipena merezi zuten. Eutsi mutilak!

UROLA EK ALAI HORTZ KLINIKA, 30 - DONIBANE ESKUBALOIA, 26

JUBENIL GIZONEZKOAK

CB UROLA EK CRISTALERIA GOHIERRI taldearen garaipen erosoa Ordiziara egindako bisitan. Defentsan ondo, hasieratik zentratuta, etxekoen baloi-galera asko eragin zituen eta kontraerasoetan asmatu zuen.

Kokatutako erasoan astunago aritu zen, baina horitxoen nagusitasun teknikoari eta pibotearekiko jokuari esker, markagailuko aldea pixkanaka handituz joan zen.

Angelen entrenatutakoek multzoko lehen postua lortzko borrokan jarraitzen dute.

ORDIZIA P CERQUERIA, 16 - UROLA EK CRISTALERÍA GOHIERRI, 41

NFANTIL GIZONEZKOAK

Beste garaipen bat CB UROLA EK GOIERRIBUSentzat. Moránek entrenatutakoek gorabeherak izan zituzten. Abantaila erosoak lortzen zituztenean, lasaitu egiten ziren, kontzentrazioa galdu eta akatsak egiten zituzten, aurkariari bizia emanez. Ondoren, berriz ere partidan sartzen ziren eta berriro aldea zabaltzen zuten.

Datorren asteburuan, bere garaian Ereintzarekin atzeratutako partidan, multzoko lehena nor den erabakiko da. Animo!