Urtarrilaren 15-16ko kronikak.

Aste amaiera nahasi baten ondoren, soilik Senior mailatik Errendimenduzko Kadeteen mailetarako taldeak jokatu dute jardunaldi honetan

1. LURRALDEKO GIZONEZKOAK

UROLA EK LAZTIMENDI, 27 - Pulpo EK, 25

Gabonetako etenaldiaren ondoren itzultzeak eta Covid-aren olatu berriak baldintzatu egin zuten partidaren prestaketa. Hala ere, dagoenekoz hurrengo faserako sailkatuak dauden mailako punta-puntako bi talderen arteko partida leihatu bat ikusi genuen, baina talde bakar batek ere ez zuen erakutsi bere benetako potentziala. Otsailean hasiko den bigarren faserako beste urrats bat bi taldeentzat.

Datorren astean Ordizia bisitatuko dugu antzeko agertokiarekin, beste faboritoenetako bat baita.

1. LURRALDEKO EMAKUMEZKOAK

UROLA EK URZUM, 18 - Mirotza Orio Eskubaloia, 28

Kontuan izanik UROLA EK URZUM bi jokalari seniorrekin bakarrik aurkeztu zela, garaipena oso zaila zen. Lehen zatia nahiko parekatua izan zen, baina beti bisitarien abantailarekin. Horien doitasunik eza, atsedenaldian markagailuak erakusten zuen 9 eta 14koaren isla.

Bigarren zatian, Orio Eskubaloiak aldea handitu zuen, nahiz eta defentsa-aldaketaren ondorioz Zumarraga-Urretxukoak berriz ere 5 goletara jartzeko gai izan ziren. Baina gure jokalarien zehazgabetasun eta galera ergelen ondorioz, Oriokoek berriz ere hamar goletaraino handitu zuten aldea amaierako.

Talde indartsuagoen eta esperimentatuagoen aurka borrokatzeko modua dela eta, ez gara nekatuko lehenengo urteko jubenil neska talde hau nabarmentzeaz eta txalotzeaz.

2. LURRALDEKO GIZONEZKOAK

Bergara KE, 34 - UROLA EK ALAIA HORTZ KLINIKA, 32

Ihes egiten digun beste partida bat. Lehenengo zatian, defentsa serioa eta eraso adimentsua egin genituen, eta 15-20 aldeko markagailuarekin iritsi ginen atsedenaldira. Jarduerarik eza eta fisikorik eza izan ziren, batez ere entrenamenduetara ez joateagatik, bigarren zati tamalgarri baten arrazoia. Horri, etxekoen aldeko arbitrajea gehitu zitzaion, maskararik gabeko harmailak bultzatuta eta litronak kontsumituz.

Birus famatu hori pasatu duenak, CB UROLA EKk eskubaloiko partida bat jokatu ahal izateko ezartzen diren neurriak zorrotz betetzeko egiten duen lana eta ahalegina estimatzen ditu. Beste batzuei bost axola zaie.

KADETE GIZONEZKOAK ERRENDIMENDUA

UROLA EK RS ARALAR, 42 - Egia Eskubaloia, 27

Urkunde Elgoibar, 27 - UROLA EK RS ARALAR, 28

UROLA EK RS ARALARek bi partida jokatu zituen asteburuan, laster jokatuko den Euskadiko Txapelketan Gipuzkoako bi ordezkariak zeintzuk izango diren erabaki behar baitzen.

Larunbatean, Ispillan, Egia garaitu zuten. Lehen zatian, markagailuan aldeak egitera kosta zitzaien. Bigarrenean, ordea, defentsa on bati esker, korrika egin eta erraz nagusitu ziren.

Igandean Elgoibarren bisitari. Lehenengo zatian, oso joko onarekin, hobeak izan ziren. 10 - 19 atsedenaldian. Bigarrenean erabat aldatu zuen egoera. Ez dakigu gureak fidatu egin ziren, urduri jarri ziren... baina baloiak erre egiten zien, hutsegite inozoak egiten zituzten, ez zuten ate aurrean asmatzen... eta partida galtzeko zorian egon ziren.

Garaipenekin, Iñigoren eta Unairen mutilek Euskal Ligara igotzeko Play Offerako sailkapena lortu zuten. Ziurrenik, Bizkaiko lurretan jokatu beharko dugu. Denboraldiaren hasieran ezarritako helburua lortu ondoren, urduritasunez eta eskubaloiaz beteriko asteburu batez gozatzea besterik ez zaigu geratzen.

EMAITZAK Resultados  · 2022 / 01 / 15-16